Автор   Стаття 
Статті Бриколаж  —  Голос нації  —  Інтерв'ю з колумбійською НС-бандою "Іспанська спадщина"
Поль Нікс
Дата публікації 7 листопада 2003 р.
Інтерв'ю з колумбійською НС-бандою "Іспанська спадщина"

Поль: Розкажіть, будь-ласка, коли і ким було сформовано гурт і хто входить до його складу?

Comandante 88 : „Legado Hixpanico”(„Іспанська спадщина”) було організовано два роки тому. Нам було цікаво і, відповідно, ми спробували поєднати воєдино два основних наших захоплення, а саме: ідеї 14 і футбол. Власне, музика як мистецтво і надалася для того передусе. На разі ми маємо два гіга в Меделліні (Колумбія). Прикладом тому може бути спільний виступ разом з братами із Orgullo Nacional (National Pride). Це було чудесно, гіг відвідало багато товаришів з інших навколишніх міст. Ще нещодавно ми мали власний вебсайт, проте натхненними стараннями злістного ЗОГу його було знищено. Свого часу двоє з нашої банди мали певні проблеми з законом, власне тому їм довелося залишитися у Європі. Теперішній склад гурту є наступним: :

Comandante 88,

Juan Carlos

Edward і

David.

Поль : Опишіть стиль, в якому ви граєте і взагалі, хто пише музику і тексти пісень?

Comandante 88 : наші музичні уподобання фіксуються на таких постатях скін-сцени як: Estirpe Imperial, Division 250, Primera Linea, Ultima Thule, Pluton Svea і Enharjarna. Що стосується властиво нас, то ми, в свою чергу, синтезуємо в своїй музиці елементи RAC, Oi! і року, як такого. Звичайно, місію текстуального і музичного наповнення покладають на мене. Більшість пісень оспівують нашу майбутню війну проти неолібералізма, комунізма, ЗОГа і расової мішанини. Крім того, зрозуміло, ми не оминаємо увагою наш футбольний клуб і тематику „вуличних боїв”.

Поль : чи має „Іспанська спадщина” видані альбоми і де саме, ті, якщо такі видавалися?

Comandante 88 : На жаль, ми ще не маємо ні продюсера, ні виданих альбомів. Крім того, ми ще не визначилися з форматом. На разі існує значне зацікавлення з боку іспанських лейблів, проти в разі потреби ми все-рівно надамо перевагу рідному.

Поль : що каже колумбійська опінія на рахунок вашої музики?

Comandante 88 : відгуки на нашу музику достоту приємні. Кількість прихильників зростає що разу.

Поль : хто з колумбійської WP/R.A.C./NS скінхед-сцени популярний в країні? Чи немає часом, принаймні, у них, виданого матеріалу?

Comandante 88 : колумбійська сцена не дуже велика. Ми маємо лише 4 банди: Legado Hixpanico, Orgullo Nacional, Huetramanaland і Octagon. Інші гурти виконують переважно язичницький НС-блек, власне. На разі намагаємося реалізувати проєкт „Єретик”.

Поль : чи є якісь серйозні про-білі організації в Колумбії?

Comandante 88 : ні, ми маємо лише студіюючі групи і групи підтримки. Ще в країні реалізовуються три місцевих журнали: Sigfrido(Медельмн), Ofensiva Nacional (Богота) і Tercera Fuerza (Перейра).

Поль : чи маєте ви якісь контакти ви з Білими скінами з Аргентини, Бразилії, Чілі чи Уругвая? Ви, взагалі, бували в цих країнах?

Comandante 88 : Так, ми маємо зв’язки з з Себастіяном з уругвайської НС-банди „Escuadron 88”.Він справжній лицар НС ідей, він переслідувався за свої НС-погляди. Інші наші контакти пов’язані з Болівією, Венесуелою і Європою. Звичайно, ми підтримуємо контакти з бразілійцями. Скоро ми плануємо виступати у Венесуелі.

Поль : населення Колумбії це приблизно 4% „чорних”, 1%-індіанці, 20%-мулати і самба, 50%-метиси і лише 25%-”білі”. Яким ви уявляєте собі майбутнє Білого чи Націонал-Соціалістичного руху в країні зі швидко зменшуючимся приростом і кількістю, загалом, білого населення? Що ви думаєте на рахунок проблеми расового змішання?

Comandante 88 : згоден, наша країна дуже швидко деградує, передусім, у расовому відношенні. На разі відсутня можливість приходу до влади національно орієнтованих сил, але ми будемо боротися, поза тим, ми будемо боротися! Власне, для того і покликана наша лірика.

Поль : в чому, на вашу думку, полягає основна проблема сучасного Націонал-Соціалістичного руху?

Comandante 88 : більше як упевнений у тому, що це міжусобиці всередині самого руху. Ну, і, переслідування влади, звичайно.

Поль : наскільки переважна більшість колумбійців певна того, що сумнозвісні теракти 11 вересня є нічим іншим, як чітко завізованим гебрейським слідом, котрий прослідковується, поза сумнівом?

Comandante 88 : впевнений, інтелігенція правильно розуміє суть того, що відбулося, чого не скажеш, в свою чергу, про, припустимо, бідняків чи середній клас. Мас-медіа дурять нас. Саме тому ми намагаємося розказати всім правду, нашими музикою і пропагандою.

Поль : що думають білі колумбійці на відносно СНІДу, низької народжуваності і так далі?

Comandante 88 : непевний у тому, що взагалі щось думають. Уряд не ділиться статистичними даними, тому і інфа відсутня. Свідома людина сама розуміє, рано чи пізно. Зрештою, я думаю, нас підтримує більше людей, ніж ми маємо можливість спостерігати візуально.

Поль : дуже дякую за інтерв’ю. Ваші заключні слова.

Comandante 88 : дякую Вам за питання. Хто б що не казав, а колумбійці — справжні білі люди! Ми боремося як з комуністами-терористами, так і з лібералами-сіоністами. Ми злочинці лише тому, що ми патріоти! Приєднуйтеся, разом ми переможемо!

переклад М. „Мазепи”, МЛ „Бриколаж, Київська область

Догори
Роботи автора

Перейти до статей теми: