Автор   Стаття 
Статті Бриколаж  —  Голос нації  —  Інтерв'ю з "Celtic Warrior"
"Останній конфлікт"
Дата публікації 7 січня 2004 р.
Інтерв'ю з "Celtic Warrior"

Розкажіть трохи про передумови виникнення гурту „Celtic Warrior”? —  CW: Ми сформувалися 1992 року після жахливої автомобільної катастрофи, коли загинули наші побратими з тодішнього „Violent Storm”. Це була данина їх пам’яті як, власне і назва нашого гурту, котра походить від однойменного альбому.

Очевидно, було нелегко відновити діяльність гурту, з огляду на загибель Поля, Браєна, Дерека і Джека. Якою була реакція ваших послідовників? —  CW: Всі були просто в шоці, адже незважаючи на нетривалість існування „Violent Storm” були досить популярними музикантами. На похоронах неможливо було пробитися до церкви і люди змушені стояти на вулиці. Ми ніколи їх не забудемо.

Подейкують, що після тієї катастрофи „червоні” в Кардіфі ображають пам’ять загиблих товаришів. Наскільки це правда? —  CW: Непевний що це так, хоча і бачив написи на пабі типу „ти наступний” (це стосовно мене). Це вже типово. Проте ви ж розумієте, це всього-навсього — піна.

„Celtic Warrior” записав два альбоми. Наскільки ви задоволені ними? — C W: Чесно кажучи, першим альбомом ми тішимося більше („We will never forget”), оскільки там значно якісніший звук і запис, загалом. Проте і „Let the battle begin” теж нівроку.

Ми знаємо, що згодом Біллі працював з австралійцем Найджелом над альбомом „Broadsword”. Розкажіть про це. —  CW: Дійсно, Біллі навідувався до Австралії у квітні минулого року. Тоді вони записали вісім треків. CD назвали Broadsword — „God of Thunder” і Біллі переконаний у тому, що на разі це найкраща його робота. Найджелл планує до Уельсу на літо, з надією видати другу частину альбома.

Припускаю, що немало концертів ви відіграли у супроводі кращих представників стилю? Хто з них є для вас зразком? Концерти з ким запам’яталися вам найбільше? —  CW: Зараз є ціла купа дуже добрих банд, проте гру з „Fortress” і гіг з „Brutal Attack” на нашу думку не порівняти ні з чим.

Ви відомі на цілий світ. Як ви справляєтеся з присутністю „зіркової хвороби”? —  CW: Ми починаємо звикати (усмішка).

Які фензіни правого гатунку ви читаєте? На вашу думку, їхня якість поліпшилась чи ні? —  CW: Власне кажучи, ми читаємо все, що відповідає уподобаній нами тематиці, а саме — про лейбли, студії звукозапису, можливості розповсюдження, концерти і так далі... серед журналів перевагу надаємо „Resistance”, „Awake”, „Salute”, „Highlander” і, звичайно, „Final Conflict”. Крім того штудіювали „Blood & Honour”, проте після мавшого місце конфлікту в його середовищі різко перекинулися на „Sunday Sport” (ще одна усмішка).

Як ви оцінюєте розвиток сцени у Південному Уельсі? —  CW: Що сказати — сцена у нас дуже навіть непогана. Скінів, правда, не так багато як би мало бути, проте гарних людей досить, і всі вони з нами.

Якби випала така нагода, де і з ким ви відіграли би концерта? —  CW: Думаємо, з тими ж „Fortress”, десь у Германії чи Швеції, власне там, де люди цінують подібну музику і значно меншою є питома вага ідіотів.

Що ж, дякуємо за інтерв’ю, порадьте щось читачам нашого журналу, наостанок? —  CW: Дякуємо і вам. Підтримуйте боротьбу і наш час ще прийде! 14 слів!

за матеріалами часопису „Останній конфлікт”,

http://dspace.dial.pipex.com/finalconflict/

переклад М. „Мазепи”, Обухів — Київ

Догори

Перейти до статей теми: