Автор   Стаття 
Статті Бриколаж  —  Голос нації  —  Думки з приводу
Святослав Лютий
Дата публікації 19 липня 2004 р.
Думки з приводу

Кожна велика цивілізація, кожна знаменна історична доба створювалась аристократією. Аристократія — це панування кращих. Люди ніколи не керують самі собою. Це маячня лібералів. За ідеєю „суверенітету одиниці” приховується найбільший обман, що служить владі шахраїв. Це дешеве шахрайство викрити не так вже й важко. Не важко зрозуміти, що не матеріал робить витвір, що не може бути твору мистецтва без митця. Без належної організації і керівництва немає людей, як і немає світу без Бога.

Історія — результат багатьох зрілих рішень. Тому переможними можуть бути не армії, але люди, що їх складають. Україна і вся Європа буде відновлена тими людьми, що подолають масовий ліберальний психоз і знайдуть шлях до витоків особистості. Жоден біологічний організм не виростає без корінь і сили, як і жодна людина не з’явиться з безтілесного. Проте, окрім традицій, з яких повинна виходити провідна верства, нова аристократія потребує обдарованості. Такої обдарованості, яка не успадковується. Геніальність, в цьому розумінні, — це вища форма виразу національної волі і втілення творчої сили народу. Люди — це ґрунт, історія — коріння, кров — сила.

Великі ідеї завжди пропонуються меншістю. Врешті-решт, вони створять умови, що дозволять націям існувати. Твори мистецтва, винаходи, ідеї, закони і держави — за ними завжди стоїть людина. Цементуючим середовищем творчих сил народу є раса. Людство — не більше ніж фікція, реальністю ж є нація. Людство, у ліберальному розумінні, — лише сукупність людей, маса одиниць, яка складає ніщо, хоч воно й реально існує. Нашій нації, а за нами і всьому людству ще тільки треба стати організованим. Бути організованим — значить мати здатність до організованого життя. Для будь-якої організації необхідне виконання вимоги, щоб всі її учасники поступились власними правами в ім’я важливішого і всебічного закону життя, досягнення успіху. Щоб їх енергія, безсила у окремих одиниць, була об’єднана і перетворилась у пробивну силу. Весь живий світ — це лише сукупність біологічних видів і популяцій. Неможливо знищити нації і залишити жити людство, як і зберегти ліс, позбавивши дерева корінь. Дерева утворюють ліс. Люди не утворюють людства. Чим міцнішим є дерево, тим красивішим є ліс. Чим досконаліший народ, тим більше його служіння людству. Все решта наносне, не отримане природнім шляхом, тому історії не стосується.

В нашому випадку меншість може визначити долю України, якщо покаже свої кращі якості. Тому ми мусимо бути відважнішими, радикальнішими і твердішими за більшість. Тоді ми можемо перемогти. У нас не повинна боліти голова про те, що людьми править соціальне сміття і різні покидьки. Кращою відповіддю на можливі запитання буде наш успіх. Опинившись у керма, найвідважніші повинні будуть відверто сказати: нам потрібна диктатура! Ми беремо на себе відповідальність перед історією і Богом. Тож хто кине у нас перший камінь? Коли ж у керма опиняються негідники, вони певно скажуть: правити має народ. Вони ухиляються від відповідальності і закидають камінням всіх, хто спробує об’єднатись проти такого блюзнірства.

Провід завжди буде ділом меншості. Людям залишається лише один вибір: або жити в умовах відвертої переможної диктатури відважних і смілих людей, або при лицемірній демократії малодушних трусів. Думка ця так проста, як й логічна…

Догори
Роботи автора

Перейти до статей теми: